Gluténmentes zsemlék
Zelleitündi módra
- Könnyű
- Zellei Tündi40-60 perc
- 2020-11-28144.35 kcal/fő
1 főre | Érték |
---|---|
kcal: | 144.35 |
kJ: | 607.86 |
Szénhidrát: | 25.74 |
Amelyből cukrok: | 0.18 |
Zsír: | 1.45 |
Amelyből telített zsírsavak: | 0.27 |
Rost: | 8.14 |
Fehérje: | 2.94 |
Só: | 11.15 |
- 360mlIvóvíz
- 1tk. ( csapott )Só, himalája (általános)
- 5mlolívaolaj Bertolli Originale extra szűz
- 1tk. ( csapott )szódabikarbóna Lucullus étkezési
- 2dkgélesztő Budafoki gluténmentes sütőélesztő
- 1ek. ( csapott )almaecet SPAR Natur*pur Bio 100% BIO
- 20dkgliszt gluténmentes ropogós héjú kenyér és péksütemény lisztkeverék Zellei Tündi
- 10dkgliszt gluténmentes univerzális lisztkeverék Zellei Tündi
Elkészítés a megadott link alatt
Ezek a zsemlék két másik féle gluténmentes lisztkeverékemből készültek.
Elkészítés módja
A száraz hozzávalókat kimérjük és összekeverjük,az élesztőt elmorzsoljuk a lisztkeverékekkel, majd a langyos vizet az almaecettel és az olajjal egyneműsítjük és a száraz hozzávalókhoz adjuk. Elkeverjük, az elején nokedli szerű tésztánk lesz, majd ahogy beszívja magába a nedvességet az útifűmaghéj, úgy áll össze a tésztánk. Jól átgyúrjuk és 30 percet pihentetjük. Majd hétfelé osztjuk a tésztát és zsemléket formázunk belőlük. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, megkenjük kókuszolajjal vagy lisztben meghempergetjük és a tetejüket bevágjuk középen. További 15 percet pihentetjük. Majd mehet a 200C fokos sütőbe kb. 25-30 perc alatt készre sütjük.
Bevásárlólista/hozzávalók
-10 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú gluténmentes lisztkeverék 500g
-20 dkg Zellei Tündi gluténmentes ropogós héjú kenyér és péksütemény lisztkeverék
-1 teáskanál szódabikarbóna
-1 ek. almaecet
-2 dkg friss élesztő
-1 tk. himalája só
-1 evőkanál olívaolaj/kókuszolaj
-360 g langyos víz
A tápanyag számítás 1 db zsemlére vonatkozik.